2016. március 8., kedd

Tesztelő főmunkatárs



Családi cégben ha akarod, ha nem, a gyerek is szerves része lesz a dolgozói hierarchiának. Nincs ez másként nálunk sem.
Várjuk a második babát, így feleségem leginkább otthonról igyekszik az ügyfelek kéréseit teljesíteni, ergo van otthon is Poly Mailers bőven. Egyik este a rendeléseket csomagolta, hogy azok másnap reggel a futárral elindulhassanak a megrendelő #webshop felé, mikor Zora lányunk odatotyogott, megvárta, míg “senki” nem néz oda és az egyik dobozból kicsent egy nagyjából A4-es rózsaszín tasakot. Igazi nő, naná, hogy nem a kéket választotta. Edinával mosolyogtunk egy jót, én a raktárkezelőben módosítottam a készletet mínusz egyel.
A tasak elkövetkező egy hete igen kaotikussá vált. Járt a játékos dobozban a babák fésűi mellett, a plüss macik statikus töltődései között, de a játékkonyha kanalai és műanyag kései közt is, ahol még meg is lett keverve egy varázsfőzelék elkészítésének folyamán. Mindezek mellett, ahogy gyerekeknél szokott lenni, a rózsaszín Poly Mailers tasak nem volt kíméletesen kezelve: dobálta, húzta maga után a földön, túlpakolta, bokszzsáknak, babáknak hálózsáknak használta egy képzeletbeli kempingezésen.
Bevallom, érdeklődve figyeltem, mi lesz ebből, mikor adja fel a csajos zacsi. Naná, hogy érdekelt, Edinával szinte már napi statisztikát vezettünk a megpróbáltatásokról, s próbáltuk levetíteni, ez melyik valós helyzetnek felelhet meg. Igazi nyúzópróba. Egy hét után ilyen jól tartja magát:
Varázsfőzelék elengedhetetlen alapanyaga a rózsaszín Poly Mailers
Magunk is meglepődtünk, hiszen egy ilyen tasaknak a való életben sokkal kevesebbet szán az élet: webshop nem túltöltve feladja, #futár 1-2 napig rázza a kocsiban (jellemzően vigyáznak is a küldeményre, különben ugrik a fuvardíj), vásárló felbontja, majd küldi a #szelektív #hulladékgyűjtő mélyére (ugye mindenki oda teszi? #Újrahasznosítható ugyanis). Ehhez képest Zora nem kímélte, beleadott apait, anyait és a vártnál is jobban bírta. Nem szakadt ki, nem kopott le a szín, a zárófül (amit nem ragasztott le) tökéletesen a helyén van. Ennyi kérem, ha az ember európai gyártókkal áll kapcsolatban, akkor valóban azt kapja, amit kért.
Így történt hát, hogy cégünk életében megszületett a Head of Quality Control pozíció, melyet a 4 éves Zora tölt be. Kíváncsian várjuk, vajon a júniusban érkező fiunk milyen meglepetésekkel fogja előrébb lendíteni családi cégünket.